One pot med kylling og ris
Jeg kan virkelig anbefale den her one pot med kylling, ris og grøntsager. Det hele tilberedes i den samme gryde og bum, så er der aftensmad.
Ingredienser
til 3 personer- 3 peberfrugter
- 2 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 1 squash
- ca. 500 g kyllingefilet
- salt
- peber
- 2 spsk olie
- 1 spsk paprika
- 1 spsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 3 dl ris
- 1 hønsebouillonterning
- 5 dl vand
- 50 g parmesanost
- Evt. frisk persille eller koriander som drys (kan udelades)
Sådan laver du one pot retten med ris og kylling
Skyl peberfrugterne og skær dem i tern. Pil rødløgene og hak dem. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver.
Skyl squashen og flæk den på langs. Fjern de bløde kerner inde i midten (enten med en ske eller ved at skære dem fra). Skær squashen i tern. Læg grøntsagerne til side.
Skær kyllingefileterne i mundrette stykker, og krydr dem med salt og peber. Kom olien i en gryde og svits kyllingestykkerne deri ved middel-høj varme til de har taget farve på alle sider.
Skub kyllingen lidt til side i gryden. Kom squashen i og svits et minuts tid.
Kom rødløg og hvidløg i, og skru ned på middel varme. Svits et minuts tid, og rør jævnligt i gryden.
Tilsæt peberfrugt, paprika, oregano, timian og ris. Rør godt rundt.
Tilsæt vand og bouillonterning og lad one pot retten simre under låg i ca. 10 minutter, eller til risene er møre.
Tilsæt revet parmesan og smag til med salt og peber. Drys evt. friskhakket persille, koriander eller anden krydderurt efter smag.
Se også:
Denne super lækre opskrift på græsk one pot med kylling og ris.
Er der rester af peberfrugt, squash og rødløg?
Hvis der er rester af disse grøntsager, kan du bruge dem i følgende mega lækre opskrifter:
Lækker karrysuppe med hakket oksekødSuper nem gratin med skinke og grøntsagerItalienske kyllingefileter i ovn med kartofler, grøntsager og lækker dressing
Kan retten fryses?
Ja, du kan fint fryse retten ned.
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 127 kcal | 740 kcal | 2219 kcal |
Kulhydrat | 15 g | 86 g | 258 g |
Protein | 9 g | 50 g | 151 g |
Fedt | 3 g | 19 g | 58 g |