One pot mexicansk gryderet med hakket oksekød og ris
Mega lækker mexicansk gryderet med hakket oksekød og ris - lavet i en one pot version, så risene tilberedes sammen med de øvrige ingredienser. Det gør det ekstra nemt, og samtidig opsuger risene al den gode smag fra gryderetten. Servér med creme fraiche, friske forårsløg og lime, hvis det skal være ekstra lækkert.
Ingredienser
til 6 personer- 200 g gulerødder (se hvad du kan bruge overskydende gulerødder til)
- 4 peberfrugter
- 1 squash
- 3 løg
- 2 spsk olie
- 4 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 60 g tacokrydderi
- 2 spsk tomatpuré
- evt. 1 tsk chilipulver
- 3 ds hakkede tomater
- 2 ds kidneybønner i chilisauce
- 1 oksebouillonterning
- 3 dl vand (kogende)
- 4 dl ris
- evt. 20 g mørk chokolade (minimum 70%)
- salt
- peber
Til servering
- creme fraiche
- evt. forårsløg
- evt. limefrugt
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugter, og skær kerner og de hvide hinder fra. Skær peberfrugterne i tern. Skyl squashen, halvér den, og skrab de våde kerner i midten ud med en ske. Skær også squashen i små tern. Pil løg, og hak dem.
Svits grøntsagerne i olien ved middel varme på en stor sautépande eller i en stor gryde.
Pil hvidløgene, og hak dem fint. Kom dem på panden/i gryden, og svits dem med i et minuts tid. Skub grøntsagerne til side, og brun det hakkede oksekød godt af.
Tilsæt tacokrydderi og koncentreret tomatpuré samt evt. chilipulver. Svits det med et par minutter, og tilsæt dernæst hakkede tomater og kidneybønner i chilisauce. Rør oksebouillonen ud i det kogende vand, og tilsæt det til retten sammen med ris og evt. mørk chokolade.
Lad den mexicanske gryderet koge under låg i ca. 30-35 minutter, til risene er møre.
Servér one pot retten med creme fraiche til og evt. fintsnittede forårsløg samt lime.
Se også:
Denne super lækre opskrift på græsk one pot med kylling og ris.
Er der gulerødder, peberfrugt og squash tilovers?
Hvis der er rester af disse grøntsager, kan du med fordel få dem brugt i en af de her lækre retter:
Lækker karrysuppe med hakket oksekødLuftig grøntsagsgratin med hytteostPizzalasagne med squash-plader
Næringsindhold for one pot gryderetten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 747 kcal | 4484 kcal |
Kulhydrat | 94 g | 562 g |
Protein | 37 g | 224 g |
Fedt | 21 g | 125 g |
Næringsberegningen er inklusiv 2 spiseskefulde creme fraiche pr. person.