Overnight oats med skyr
Overnight oats er nem og bekvem morgenmad, og den skønne køleskabsgrød, som her laves med skyr, er endda også supersund. Lav gerne til flere dage, da grøden sagtens kan holde sig 2-3 dage.
Ingredienser
til 2 portioner- 100 g grovvalsede havregryn
- 1 1⁄2 dl skyr
- 2 dl mælk
- 2 tsk vaniljepulver
- 1 spsk akaciehonning
Forslag til topping
- blåbær eller hindbær eller andet frisk frugt
- mandler eller andre nødder
- mørk chokolade
Kom de grovvalsede havregryn op i en lufttæt beholder, og bland dem sammen med skyr, mælk, vaniljepulver og akaciehonning.
Sæt låg på beholderen, og stil den i køleskabet natten over, til dine overnight oats er tyknet i konsistensen.
Servér f.eks. med bær eller anden frisk frugt, mørk chokolade eller nødder.
Se også:
Jeg kan også klart anbefale denne køleskabsgrød med kakao - den smager som den lækreste chokoladedessert.
Næringsindhold for overnight oats
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 135 kcal | 322 kcal | 644 kcal |
Kulhydrat | 20 g | 48 g | 97 g |
Protein | 8 g | 18 g | 37 g |
Fedt | 2 g | 5 g | 9 g |
*Næringsberegningen omfatter kun selve grøden - altså ikke toppingen (det afhænger af hvad og hvor meget du kommer på).
Kan man bruge fintvalsede havregryn?
Grovvalsede havregryn er en anelse sundere end de fintvalsede, men man kan sagtens bruge de fintvalsede. De suger dog mere væske end de grovvalsede, så det er muligt, at man skal tilføje en smule mere væske inden servering.
Hvad kan man bruge i stedet for skyr?
Er man ikke så glad for skyr, kan man bruge yoghurt naturel, græsk yoghurt eller A38 i stedet for.
Holdbarhed
Køleskabsgrøden holder sig fint et par dage i køleskabet, så man kan sagtens lave en stor portion.