Panang kylling
Virkelig nem og lækker opskrift på den klassiske thairet panang kylling. Retten består af kylling og bambusskud i en skøn sauce, der er lavet på kokosmælk.
Ingredienser
til 3 personer- 300 g kylling (bryst, inderfilet eller udbenede og afpudsede kyllingelår uden skind)
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk panang karrypasta
- 2 tsk majsstivelse (kan udelades)
- 2 spsk vand
- 6 limeblade (tørrede eller friske kaffir limeblade)
- 1 ds kokosmælk
- 2 spsk fiskesauce
- 1 ds bambusskud
- 1 rød chili (frisk)
- sukker
- sojasauce
Tilbehør
- ris
Sådan laver du kylling i panang karry
Skær kyllingen i mundrette stykker, og marinér den i sesamolie, panang karrypasta og majsstivelse i en halv times tid.
Kom det hele på panden, og steg det, til kyllingen er lige akkurat gennemstegt. Kom vandet på, og lad det bruse op.
Tilsæt kaffir limeblade sammen med kokosmælk, fiskesauce og bambusskud. Bring retten i kog.
Skær den røde chili i tynde skiver, og fjern kernerne. Kom chili i retten, og smag til med sukker og sojasauce.
Servér ris til din panang kylling, og pynt evt. med lidt friske chiliskiver på toppen.
Jeg kan også anbefale:
One pot kylling i karry