Pandekager uden smør [nem opskrift]
Se hvordan du bager de lækreste pandekager uden smør. De er endda rigtig hurtige at lave.
Ingredienser
til 8 stk- 125 g mel
- 30 g sukker
- evt. 1⁄2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 3 dl mælk (eller plantemælk hvis de skal være helt uden mælkeprodukter)
- rapsolie eller anden smagsneutral olie til stegning
Sådan bager du pandekager uden smør
- Kom mel, sukker og evt. vaniljesukker op i en skål.
- Pisk æg og mælk (eller plantemælk) i, til du har en klumpfri dej.
- Steg pandekagerne i en smule olie ved middel varme. Vend pandekagen, når den begynder at blive gylden i kanterne.
- Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
Se også:
Bananpandekager uden mælk og smørVeganske pandekager der også er uden æg og mælkGulerodskage uden smør
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål til de ultra nemme pandekager herunder:
Kan man gemme dejen til dagen efter?
Du kan fint sætte dejen i køleskabet og gemme den til dagen efter.
Hvor lang tid kan pandekagerne holde sig i køleskabet?
De kan holde sig 1-2 dage i køleskabet.
Kan de fryses?
Ja, du kan sagtens fryse dem ned, hvis du har nogle tilovers.
Kan de laves uden æg?
Denne opskrift kan ikke laves uden æg, da de er med til at holde sammen på dejen, så pandekagerne ikke går i stykker.
Vil du lave pandekager uden smør og æg, kan du se denne opskrift på veganske pandekager.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for pandekager uden smør
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 134 kcal | 1072 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 136 g |
Protein | 6 g | 44 g |
Fedt | 5 g | 37 g |
Næringsberegningen er inklusiv 1 spiseskefuld olie til stegning.