Pandekager med banan og havregryn
Rigtig gode pandekager med banan og havregryn, der bliver dejligt luftige og kan være klar på nul komma fem.
Ingredienser
til 12 stk- 2 bananer
- 4 æg
- 50 g havregryn
- 50 g hvedemel eller mere havregryn
- evt. 1⁄2 tsk bagepulver (hvis du vil have mere luftige pandekager)
- smør eller olie til stegning
Sådan laver du pandekager med banan og havregryn
- Blend banan, æg, havregryn og hvedemel sammen.
- Tilsæt evt. bagepulver til dejen. Det kan godt undlades, men det giver en rigtig god luftig konsistens på pandekagerne.
- Steg pandekagerne ved middel varme i smør eller olie.
- Lad pandekagerne stege på den ene side, til de er tørre på overfladen, før du vender dem. Så er du sikker på, de ikke går i stykker.
Prøv også disse lækre pandekager:
Banan-havregryn pandekager uden ægProteinpandekager med banan og havregrynBananpandekage i ovn
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Se svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Er pandekagerne glutenfrie?
Nej, det er de som udgangspunkt ikke, da der er hvedemel i, og der kan også forekomme spor af gluten i havregryn.
Vil du lave dem helt uden gluten, kan du erstatte hvedemelet med mere havregryn og sørge for at bruge glutenfrie havregryn. Du kan også se denne opskrift på gluten- og laktosefri pandekager.
Hvor lang tid kan de holde sig i køleskabet?
Opbevar dine bananpandekager i køleskabet - her kan de holde sig i 3-4 dage.
Kan de fryses?
Ja, du kan sagtens fryse pandekagerne ned. Lun dem gerne kort på en brødrister eller en pande inden servering - så er de så gode som nye.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert, morgenmad eller snack
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for pandekager med havregryn og banan
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 99 kcal | 1189 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 141 g |
Protein | 4 g | 45 g |
Fedt | 4 g | 46 g |
Næringsberegningen er inklusiv 4 teskefulde smør til stegning.