Pandekager uden mælk
Selvom de er lavet helt uden mælk, er de præcis, som pandekager skal være. De smager virkelig godt og er nemme at lave.
Ingredienser
til 12 stk- 150 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 knsp salt
- evt. 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 4 dl plantemælk eller vand (jeg synes, de bliver bedst med havremælk, men du kan også sagtens bruge vand)
- olie til stegning
Sådan laver du pandekager uden mælk
- Bland hvedemel, sukker, salt og evt. vaniljesukker sammen i en skål.
- Pisk først æggene i og dernæst vand eller plantemælk, til du har en dej uden klumper i. Du får den bedste smag, hvis du bruger plantemælk, men de kan også sagtens laves med vand.
- Varm en pande op ved middel varme.
- Kom lidt olie på, og hæld dej på, så det lige akkurat dækker panden. Vip panden, og ryst den lidt, så dejen fordeler sig jævnt.
- Steg pandekagen, til den er begyndt at blive lidt gylden i kanten. Vend den, og steg den lidt på den anden side.
- Fortsæt således med resten af pandekagedejen.
Se også disse pandekager uden mælk:
Bananpandekager uden mælkVeganske pandekager (uden mælk og æg)
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål til opskriften herunder:
Kan dejen gemmes til dagen efter?
Ja, du kan sagtens sætte dejen i køleskabet og gemme den til dagen efter.
Hvor længe kan pandekagerne holde sig i køleskabet?
De kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.
Kan man fryse dem?
Ja, pandekagerne kan fint fryses ned. Sørg blot for at pakke dem godt ind i husholdningsfilm eller en plastikpose.
Kan de laves uden æg?
I dette tilfælde kan de ikke laves uden æg, da æggene er med til at holde sammen på dejen.
Vil du lave pandekager, der hverken indeholder mælk eller æg, kan du se denne opskrift på veganske pandekager.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for pandekager uden mælk
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 106 kcal | 1277 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 159 g |
Protein | 4 g | 46 g |
Fedt | 4 g | 48 g |
Næringsberegningen er inklusiv 1½ spiseskefuld olie til stegning.