Pasta i ovn med bacon og grøntsager
Nem og lækker opskrift på pasta i ovn med sprød bacon og skønne grøntsager. Inden bagning vendes det hele i en dejlig tomatsovs tilsat et skvæt fløde, så den bliver super cremet.
Ingredienser
til 3 personer- 200 g pasta
- 200 g bacontern
- 2 peberfrugter
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 broccoli
- salt
- peber
- 600 g hakkede tomater
- 50 g tomatpuré
- 1 dl fløde
- 50 g revet mozzarella
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 210 grader.
Kog pastaen, til den er al dente. Steg baconternene sprøde, og læg dem efterfølgende på fedtsugende papir.
Skyl peberfrugter, og skær kerner og hvide hinder af. Skær dem i små tern. Pil løget, og snit eller hak det fint. Pil hvidløg, og hak dem fint.
Skyl broccolien, skær stokken fra, og del den i små buketter. Kom alle grøntsagerne op i et ildfast fad, og krydr med salt og peber. Tilsæt pasta og bacon.
Rør de hakkede tomater sammen med tomatpuré og fløde, og krydr med salt og peber. Hæld tomatsovsen over fadet med grøntsager og pasta, og vend det hele godt rundt.
Bag pastaretten i 10 minutter. Drys med revet mozzarellaost, og bag yderligere 15 minutter.
Se også:
God pastasalat med bacon, broccoli og spidskål
Tip: Steg bacon i ovnen
Når ovnen alligevel er tændt, kan du vælge at stege baconen i ovnen i stedet for på en pande. Så skal baconen have ca. 10-12 minutter ved 210 grader.
Hvad kan jeg bruge evt. rester af broccoli og peberfrugt til?
Hvis du har rester af både broccoli og peberfrugt, kan du lave denne mega gode opskrift på stegte ris med oksekød eller denne lækre omgang oksekød i fad med grøntsagsmos.
Rester af broccoli kan også bruges i denne dejlige broccolitærte med bacon, eller du kan kaste dig ud i disse suverænt gode BBQ broccoli.
Næringsindhold for pastaretten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 718 kcal | 2154 kcal |
Kulhydrat | 73 g | 220 g |
Protein | 29 g | 87 g |
Fedt | 37 g | 112 g |