Pastasalat med æg og tun
Inspireret af den franske klassiker, salat nicoise, er her en pastasalat med bl.a. smilende æg og sund tun samt tomat, grønne bønner og oliven. Dertil en dejlig dressing med sennep og honning.
Ingredienser
til 3 personer- 200 g grønne bønner
- 6 æg
- 300 g pasta
- 2 ds tun i vand (à 140 g - drænet vægt)
- 1 rødløg (lille)
- 2 tomater
- 24 sorte oliven
- evt. 100 g artiskokhjerter i lage
- 1 potte persille
- 1 potte purløg
Dressing
- 2 spsk dijonsennep
- 1 spsk honning
- 1 spsk citronsaft
- olie
- salt
- peber
Blanchér bønnerne (kog dem i 2-3 minutter) - de skal være møre men stadig have bid.
Kog æggene i 8 minutter. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
Pres væden fra tunen og smuldr tunen i en stor skål. Hak rødløg fint og skær tomaterne i både. Kom rødløg og tomater i skålen sammen med oliven og artiskokker.
Hak persille og klip purløg fint. Kom det i skålen.
Bland den kogte, afkølede pasta i salaten.
Pil de kogte æg og skær dem i kvarte. Vend dem forsigtigt i pastasalaten, eller fordel dem på toppen.
Dressing der passer godt til pastasalaten:
Rør sennep, honning og citronsaft sammen. Rør olie i lidt af gangen indtil dressingen har en tyk og cremet konsistens (tilsæt kun lidt olie af gangen, så de andre ingredienser kan nå at optage den). Smag til med salt og peber.