Pastasalat med pesto og parmesan
Lad dig ikke narre. Nok er denne pastasalat simpel, men den er stadig spækket med intensiv smag. Den hjemmelavede basilikumpesto gør nemlig hele forskellen. Og ligesom resten af salaten er den bestemt ikke svær at blande.
Ingredienser
til 4 personerPestoen
- 40 g pinjekerner
- 50 g mandler
- 20 g parmesanost
- 1 bdt basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- 3⁄4 dl olie
Resten af pastasalaten
- 300 g pasta (jeg brugte speltpasta)
- 1 gul snackpeber
- 1 rød snackpeber
- 150 g oliven (efter eget valg)
- 10 cherrytomater
- 40 g parmesanost
- 25 g græskarkerner
Riv parmesanen fint på et rivejern.
Så nemt laves den lækre pesto:
Kom basilikum, mandler, pinjekerner, hvidløg og olie samt salt og peber i en foodprocessor og blend til en jævn masse.
Sådan laves resten af pastasalaten:
Kog pastaen efter anvisninger på pakken.
Steg græskarkernerne på en tør pande til de popper.
Skær peberfrugt og agurk i små tern. Halver tomater og oliven.
Bland pasta, tomat, peberfrugt, agurk, oliven samt pesto i en skål. Drys pastasalaten med ristede græskarkerner og revet parmesan inden servering.