Peking and - lækker opskrift
Fantastisk opskrift på lækker peking and, som serveres med klassisk tilbehør i form af kinesiske pandekager, fintsnittet grønt og hoisinsauce. Anden bliver saftig i kødet og får et sprødt skind og masser af smag fra den skønne marinade.
Ingredienser
til 4 personer- 1 and (ca. 1200 g)
- 3 spsk salt
- 2 tsk five spices (også kendt som kinesisk femkrydderi)
- 1 spsk honning
- 1 1⁄2 spsk ingefær (revet)
Kinesiske pandekager
- 2 1⁄2 dl hvedemel
- 3 spsk majsmel
- 3 dl vand
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 2 spsk smør (smeltet)
Til servering
- ca. 1⁄2 agurk
- 2 forårsløg
- hoisinsauce
Peking and:
Tænd ovnen på 170 grader. Dup andeskindet helt tørt med lidt køkkenrulle, og læg anden i en passende bradepande. Gnid den med salt og five spices (også kendt som kinesisk femkrydderi) både indvendigt og udvendigt.
Bland appelsinsaft og honning, hæld blandingen ind i anden, og fordel det godt på andens inderside. Gnid derefter indersiden med revet ingefær. Lad anden stå og marinere i en halv time.
Sæt anden midt i ovnen, og lad den stege i ca. to timer. Brug undervejs en ske til at skrabe fedt fra andens overflade - det hjælper til, at skindet bliver helt sprødt. Mod slutningen af stegetiden kan du evt. bruge ovnens grillfunktion til at gøre skindet helt sprødt, men hold i så fald godt øje med, at det ikke brænder på.
Kinesiske pandekager:
Mens anden steger i ovnen, kan du lave pandekagerne, som skal serveres til.
Bland hvedemel og majsmel, vand, mælk, æg og halvdelen af smørret i en skål (gem den anden halvdel til stegning af pandekagerne). Rør eller pisk godt, til du har en sammenhængende dej. Lad dejen stå og hvile i 15 minutter.
Tilsæt herefter lidt ekstra vand, hvis dejen virker for tyk. Dejens konsistens skal være ret flydende. Det gør det nemmere at stege helt tynde pandekager. Steg pandekagerne én efter én i lidt smør på en stegepande.
Servering af peking anden:
Skær agurk og forårsløg i fine strimler. Skær anden i tynde skiver, eller riv kødet fra hinanden med to gafler. Læg lidt kød, forårsløg og agurk på en pandekage, og top med lidt hoisinsauce - så er de klar til servering.