Pirogger med færdig dej (butterdej eller tærtedej)
Super lækre pirogger lavet med færdig butterdej eller tærtedej, så de er mega nemme og hurtige. Faktisk kan de være klar på kun 25 minutter.
Ingredienser
til 12 stk- 250 g skinke eller kylling eller oksekød
- 250 g flødeost
- evt. 50 g spinat eller den dobbelte mængde peberfrugt (du kan også bruge en blanding)
- evt. 100 g feta
- salt
- peber
- 2 ruller butterdej eller færdig tærtedej
- sammenpisket æg til pensling
Så nemt laver du pirogger med færdig dej
- Hvis du vil bruge kylling eller oksekød, skal du starte med at stege det af først. Rør skinke, kylling eller oksekød sammen med flødeost.
- Skyl evt. spinat og/eller peberfrugt, hak det, og rør det i fyldet. Krydr med salt og peber.
- Skær evt. feta i små tern, hvis du vil have det i fyldet.
- Læg den færdige tærtedej eller butterdej ud på bordet, og rul den en smule tyndere. Skær cirkler ud på ca. 12 cm i diameter.
- Fordel fyldet på den ene halvdel af hver cirkel, og fold den halvdel uden fyld henover, så fyldet er lukket helt inde. Der skal være ca. 2 spsk fyld på hver cirkel. Tryk samlingen godt sammen med en gaffel.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag piroggerne ved 200 grader i 15-16 minutter.
Se også:
Pirogger med kyllingPirogger med skinkeVegetar pirogger med grøntsagsfyld
Kan piroggerne fryses?
Ja, de kan fint fryses ned. Det giver det bedste resultat at fryse dem inden bagning, og du kan bage dem direkte fra frost - læg blot 2-3 minutter til bagetiden.
Kan man bruge pizzadej i stedet for butterdej eller tærtedej?
Ja, man kan lave piroggerne både med færdiglavet butterdej, tærtedej og pizzadej. Hvis du bruger pizzadej, er bagetiden dog et par minutter længere.
Fakta om opskriften
Måltid: Madpakke, frokost eller hovedret
Hvor stammer pirogger fra: Det russiske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: (20 min. hvis du bruger kylling eller oksekød)
Bagetid:
Samlet tidsforbrug: (35 min. hvis du bruger kylling eller oksekød)
Næringsindhold for pirogger med butterdej
pr. pirog | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 188 kcal | 2251 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 147 g |
Protein | 7 g | 83 g |
Fedt | 12 g | 143 g |
Jeg har regnet med 380 gram butterdej til 12 pirogger (der var 560 gram butterdej i alt i de 2 ruller, men det dej der blev skåret fra er ikke med i beregningen).
Næringsindholdet er uden spinat og feta.
Næringsindhold for pirogger med tærtedej
pr. pirog | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 196 kcal | 2348 kcal |
Kulhydrat | 14 g | 170 g |
Protein | 7 g | 84 g |
Fedt | 12 g | 145 g |
Jeg har regnet med 380 gram tærtedej til 12 pirogger (der var 550 gram tærtedej i alt i de 2 ruller, men det dej der blev skåret fra er ikke med i næringsberegningen).
Næringsberegningen er uden feta og spinat.