Pizzaboller
Super lækre foccacia-lignende pizzaboller med et herligt fyld af tomatsauce, skinke, pepperoni og ost. De kan varieres i det uendelige alt efter dit yndlingsfyld, og de kan sagtens fryses ned.
Ingredienser
til 8 stkDej
- 6 dl vand (lunken)
- 20 g gær
- 1⁄2 dl olie
- 1 tsk salt
- 200 g fuldkornshvedemel
- ca. 750 g hvedemel (og lidt ekstra til æltning)
Fyld
- 1 ds flåede tomater
- timian
- basilikum
- salt
- peber
- 200 g skinkestrimler
- 100 g pepperoni
- 240 g revet cheddarost
Sådan laver du pizzabollerne
- Kom det lunkne vand i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt olie og salt.
- Hæld det grove mel i først, og kom så hvedemel i lidt ad gangen, indtil dejen er mættet. Ælt dejen godt, og stil den derefter til hævning et lunt sted i 1 time.
- Ælt dejen kort efter hævning, og skær klumpen over i det antal pizzaboller, du ønsker. Form hver kugle til en bolle, og mas den flad – brug evt. en kagerulle.
- Blend flåede tomater, lidt timian, basilikum, chili, salt og peber. Smør lidt tomatsauce ud på hver boller.
- Kom skinke, pepperoni og revet ost ovenpå, og bag dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
Opbevaring:
Opbevar dem på køl, til de skal spises, eller lav evt. en stor portion, og frys dem ned.
Se også:
Nemme pizzamuffins
Næringsindhold for opskriften
pr. pizzabolle | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 686 kcal | 5491 kcal |
Kulhydrat | 84 g | 670 g |
Protein | 28 g | 226 g |
Fedt | 25 g | 198 g |
- Publiceret d.
- 24.02.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Opskrifter på pizza