Pizzadej med tipo 00
Virkelig god pizzadej med tipo 00 hvedemel, som giver den helt rigtige sprøde skorpe på din pizza.
Ingredienser
til 4 personer- 20 g gær
- 400 g vand
- 575 g hvedemel tipo 00 + lidt ekstra til formning
- 1 1⁄2 tsk sukker
- 2 1⁄2 tsk salt
Sådan laver du den bedste pizzadej med tipo 00
Rør gær ud i vandet.
Tilsæt tipo 00 mel, sukker og salt, og ælt dejen sammen. Bruger du køkkenmaskine til æltningen, skal du ælte, til dejen slipper skålens sider. Ælter du i hånden, tager det ca. 8-10 minutter, før dejen er færdigæltet.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse - det tager ca. 30-45 minutter.
Del dejen op i det antal pizzaer, du vil lave. Form hver portion til en rund dejkugle. Drys med lidt mel, og dæk dem med et fugtigt viskestykke. Lad dejen efterhæve ca. 1 time.
Bagning af pizzaerne
Skru ovnen helt op på højeste temperatur, og sæt en tom bageplade i bunden af ovnen, så den bliver varmet godt op.
Form hver dejkugle til pizza, smør med tomatsovs og top med dine yndlingstoppings. Pas på ikke at komme for meget på, da det vil forhindre bunden i at blive ordentligt sprød.
Bag dine pizzaer én ad gangen på den varme bageplade, til bunden er sprød og gennembagt. Det tager ca. 8-10 minutter, alt efter hvor kraftigt din ovn varmer.
Er du så heldig at have et bagestål, kan du se her hvordan du bager pizzaer på bagestålet.
Ofte stillede spørgsmål
Få svarene på de oftest stillede spørgsmål til opskriften herunder:
Kan man lave en koldhævet version af dejen?
Ja, man kan sagtens koldhæve dejen i køleskabet, hvis man har god tid.
Skru gærmængden ned til 5 g gær, og lav dejen som beskrevet i opskriften. Lad dejen stå ved stuetemperatur i 1 times tid, så gæren bliver aktiveret en smule. Sæt herefter dejen på køl, og lad den langtidshæve i alt fra 8-24 timer, inden du former den og bager pizzaerne.
Hvorfor skal pizzaerne bages nederst i ovnen?
Pizzaerne skal bages nederst i ovnen, da den kraftige varme nedefra giver en ekstra sprød pizzabund og en skorpe med store luftbobler.
Er pizzamel og tipo 00 det samme?
Nej, det er det ikke nødvendigvis. Pizzamel dækker over en lang række forskellige slags mel, hvoraf nogle er baseret på tipo 00 hvedemel, andre på tipo 0 (lidt grovere formalingsgrad end tipo 00), og atter andre er melblandinger sammensat af f.eks. durummel og hvedemel.
Fakta om opskriften
Måltid: Pizza
Oprindelse: Det italienske køkken
Tidsforbrug:
Æltetid: 8 min.
Samlet hævetid: 1 time og 30 min.
Bagetid: 8-10 min.
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for pizzadej med tipo 00 hvedemel
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 514 kcal | 2055 kcal |
Kulhydrat | 102 g | 406 g |
Protein | 17 g | 67 g |
Fedt | 2 g | 9 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve pizzadejen - ikke fyldet.
Til den perfekte pizza aften
Skal du bikse en rigtig italiensk menu med pizza sammen, kan du få inspiration her til både hjemmelavet tomatsovs, nemt tilbehør og den lækreste dessert.
Nem tomatsovs til pizzaGod salat til pizzaDen bedste tiramisu til dessert
- Publiceret d.
- 15.07.22.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Opskrifter på pizza