Pizzasnegle med oksekød
Skønne pizzasnegle med tomat, spinat og oksekød. Sneglene passer perfekt til madpakken, picnicen, buffeten eller serveret til aftensmad med en god salat til.
Ingredienser
til 16 stkPizzadej
- 25 g gær
- 3 dl vand (lunkent)
- 3 spsk olivenolie
- 1⁄2 tsk salt
- 7 dl hvedemel
Tomatsovs
- 2 rødløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 1 1⁄2 tsk oregano
- 1 1⁄2 tsk tørret basilikum
- 1 tsk paprika
- peber
- 1 fed hvidløg
- 1⁄2 bouillonterning
- 400 g hakkede tomater
- 150 g frossen spinat (se min anden opskrift på pizzasnegle med oksekød hvis det skal være uden spinat)
Fyld
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk olivenolie
- salt
- peber
- 200 g revet ost
Pizzadej:
Rør gæren ud i den lunkne vand, og tilsæt herefter olie og salt. Rør mel i lidt ad gangen, og ælt dejen sammen med håndkraft eller på en røremaskine, til dejen er glat og smidig. Hold lidt af melet tilbage, hvis dejen er tilpas mættet. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Tomatsovs:
Pil og hak løgene fint, og steg dem i en tykbundet gryde i lidt olie, til de er klare. Tilsæt hvidvin, krydderier, presset hvidløg og bouillon, og lad det koge ind, til vinen næsten er forsvundet.
Tilsæt hakkede tomater og spinat, og lad sovsen koge ind i ca. 30 minutter. Gør resten af fyldet klart imens.
Fyld:
Steg kødet i en gryde i lidt olie, og krydr med salt og peber.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant med en kagerulle. Fordel tomatsovsen på bunden, og kom så oksekødet ovenpå. Drys med revet ost.
Rul pizzaen sammen til en lang pølse, og skær den ud i skiver på ca. 2,5 cm hver. Læg pizzasneglene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 175 grader.