Quesadillas med chili con carne rester
At lave quesadillas er en super lækker og ikke mindst nem måde at bruge rester af chili con carne på. De tager nemlig ikke mere end et kvarter at bikse sammen, hvor ovnen klarer det meste af arbejdet. Og så er kombinationen af sprøde tortillapandekager og smeltet cheddarost helt suveræn.
Tip:
Du kan også bruge dine rester af chili con carne til empanadas.
Ingredienser
til 2 personer- 2 forårsløg
- 4 tortillapandekager (store)
- 600 g mexicansk chili con carne (jeg brugte rester fra denne one pot chili con carne)
- 120 g revet cheddarost
- olie
Forslag til servering
- creme fraiche
- guacamole
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl forårsløg, og snit dem fint.
Læg tortillapandekagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel chili con carne resterne på den ene halvdel af pandekagerne, og drys med forårsløg og cheddarost. Fold den anden halvdel over, og tryk lidt ned på halvcirklerne med håndfladen.
Pensl med olie på begge sider, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til osten er smeltet, og pandekagerne er gyldne.
De sprøde quesadillas er ekstra lækre serveret med f.eks. creme fraiche og guacamole.
Forslag til tilbehør
Hvis du synes, der mangler tilbehør eller ekstra grønt til de lækre quesadillas, passer disse salater rigtig godt til:
Lækker broccolisalat med majs og creme fraicheMangosalat med avocadoSprød mexicansk coleslaw
Næringsindhold for quesadillas
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1152 kcal | 2304 kcal |
Kulhydrat | 116 g | 231 g |
Protein | 44 g | 89 g |
Fedt | 57 g | 114 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i at man bruger denne one pot chili con carne som fyld. Hvis du bruger en anden chili con carne kan tallene være lidt anderledes.
Beregningen er inklusiv 50 gram creme fraiche pr. person, men guacamole er ikke medregnet.