Quinoasalat med avocado, cherrytomater og feta
Med den salte, cremede feta og de syrligt-søde, tørrede tranebær er denne quinoasalat virkeligt velsmagende. Avocado understreger det cremede udtryk yderligere, mens cherrytomater bidrager med saftig, solmoden sødme.
Ingredienser
til 3 personer- 2 dl quinoa
- 4 dl vand til kogning af quinoaen
- 200 g grønne bønner
- 1 bdt forårsløg
- 10 cherrytomater
- 2 avocadoer
- lidt citronsaft
- 50 g feta
- 50 g tørrede tranebær
Kog quinoaen i vandet indtil vandet er kogt væk.
Kog bønnerne i en anden gryde. Friske bønner skal koges ca. 5 minutter, mens frosne bønner kun skal have 2-3 minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Lad de kogte bønner køle af, og skær dem i mundrette stykker.
Skær forårsløgene i skiver og halver cherrytomaterne. Flæk avocadoerne på langs og fjern stenen. Tag det grønne "frugtkød" ud med en ske og skær det i tern. Dryp lidt citronsaft over, så avocadoerne ikke bliver brune.
Bland quinoasalaten sammen i en skål og server.