Quinoasalat med kylling
For inkaerne var quinoa helligt og de kaldte det "alle kornsorters moder". Traditionelt var det også inkaernes kejser, som såede sæsonens første frø.
Idag anses det ikke længere som helligt, men er stadig populært pga. smag og ernæringsværdi, som her komplementæres af farverige frugter og grøntsager til en orientalsk inspireret ret, som serveres med møre kyllingefiletter.
Ingredienser
til 2 personer- 2 dl quinoa
- 4 dl vand
- 1 1⁄2 dl teriyaki sauce
- ca. 300 g kyllingeinderfilet (eller kyllingebryst)
- 1 mango
- 1⁄2 løg
- 2 spsk ingefær
- 2 peberfrugter
- saften fra 1⁄2 limefrugt
Kog quinoaen i vandet som anvist på pakken.
Hæld teriyaki på en pande og lad det simre ved svag varme. Når det er kogt ind til halvdelen tilsættes kyllingen, som steges ved middel varme.
Mens quinoaen og kyllingen tilberedes, klargøres grøntsagerne. Mangoen skrælles og skæres i tern (undgå den hårde kerne i midten). Løg og ingefær hakkes fint. Peberfrugterne skæres i små tern.
Bland den kogte quinoa med mango, løg, ingefær og peberfrugt. Pres limesaft over. Servér med kyllingen.