Quinoasalat med rødbeder
Salat kan også være mættende, især når den er lavet med quinoa og rødbeder. Rodfrugterne er fyldt med vitaminer, og de nødeagtige quinoafrø er meget proteinholdige, og så smager de dejligt.
Ingredienser
til 2 personer- 400 g rødbeder
- 5 dl vand
- 2 dl quinoa
- 1 potte persille
- 2 æbler
- saften fra 1⁄2 citron
- evt. 1 spsk olivenolie
- salt
- peber
Skræl rødbederne, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i en gryde sammen med vandet, og bring det i kog. Tilsæt quinoa, og lad det simre, indtil vandet er kogt væk, og rødbederne er møre (men stadig har bid).
Skyl persillen, og hak den fint. Skyl æblerne, og skær dem i små stykker. Pres citronsaft over - det forhindrer, at æblerne bliver brune.
Når den kogte quinoa og rødbederne er kølet lidt af, blandes det sammen med persille og æblestykker i en skål.
Tilsæt evt. lidt olivenolie, og smag quinoasalaten til med salt og peber.
Jeg kan også anbefale verdens måske bedste rødbedesalat med æble, feta og ovnristede mandler.