One pot mexicansk quinoagryde
Fantastisk one pot mexicansk quinoagryde, der smager helt fænomenalt og er mega nem at bikse sammen, da det hele tilberedes i én gryde.
Ingredienser
til 4 personer- 3 peberfrugter
- 3 gulerødder
- 1 bdt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 brev tacokrydderi (á ca. 40 gram)
- 3 dl quinoa
- 1 ds kidneybønner
- 2 ds hakkede tomater
- 4 dl grøntsagsbouillon
Forslag til servering
- creme fraiche (eller naturel soja-yoghurt, hvis det skal være vegansk)
- limefrugt
- frisk koriander
Skyl peberfrugterne, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skær dem i tern. Skræl gulerødder, og skær også disse i tern. Skyl forårsløg, og snit dem. Gem evt. lidt af den grønne top til at drysse med ved servering. Pil hvidløg, og hak det fint. Svits alle grøntsagerne i olien i en stor pande/gryde ved middel varme i ca. 10 minutter.
Tilsæt tacokrydderi, og svits det med et par minutter. Tilsæt quinoa, kidneybønner, hakkede tomater og grøntsagsbouillon, og bring det i kog. Lad retten simre i 25-30 minutter, til quinoaen er færdigkogt.
Servér f.eks. quinoagryden med creme fraiche, limesaft og evt. frisk koriander.
Næringsindhold for quinoagryden
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 478 kcal | 1910 kcal |
Kulhydrat | 65 g | 262 g |
Protein | 18 g | 74 g |
Fedt | 12 g | 48 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på quinoagryde - ikke creme fraiche, limesaft eller andet tilbehør.