Rabarberflæsk
Ordet rabarberflæsk klinger måske ikke så velkendt i munden - til gengæld vil retten garanteret harmonere med dine smagsløg. En smule forsødet passer de syrlige rabarber nemlig fantastisk til den røgede fornemmelse af flæsk.
Ingredienser
til 2 personer- 300 g flæsk i skiver (også kaldet svinebryst)
- salt
- 250 g rabarber
- evt. 1 løg
- 4 spsk sukker
- peber
- 1⁄2 bdt persille
Drys flæsket med salt og lad det trække lidt. Imens rengøres rabarberne, hvorefter de skæres i stykker på 1-2 cm. Løg hakkes.
Steg flæsket gyldenbrunt på en pande. Læg det derefter på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.
Hvis der er meget fedt fra flæsket på panden, hældes noget af det fra inden løg og rabarber kommes på. Steg ved svag til middel varme indtil rabarberne er tilpas udkogte og har den ønskede konsistens. Smag til med sukker og peber.
Hak persillen.
Server rabarberflæsk med hakket persille på rugbrød eller nye kartofler og sommergrønt.