Rabarberis - opskrift med og uden ismaskine
Skøn opskrift på den mest cremede rabarberis, der forener sød flødeis med friske rabarber. Den lækre, hjemmelavet is kan både laves med og uden ismaskine.
Ingredienser
til 1 literRabarbersaft
- 400 g rabarber
- 2 dl vand
- 1 vaniljestang
- 50 g sukker
Is
- 100 g sukker
- 6 æggeblommer
- 2 1⁄2 dl fløde
- 2 1⁄2 dl sødmælk
Sådan laver du rabarberisen
Skær den yderste top og bund af rabarberne fra, og skyl rabarberstængerne for jord. Skær dem i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med vandet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og skil dem ad med lidt af sukkeret.
Kom vaniljekorn, den tomme vaniljestang og sukkeret i gryden, og kog det hele i ca. 20 minutter, eller til rabarberne er helt udkogte.
Si klumperne fra, og giv saften et opkog, så den koges lidt ind. Lad saften køle af, inden den blandes sammen med de andre ingredienser – ellers kan du risikere, at fløden skiller, og isen bliver grynet.
Pisk sukker og æggeblommer til en luftig og hvidlig masse. Pisk fløde, mælk og rabarbersaften i.
Med ismaskine
Kør ismassen på en ismaskine i ca. 45-60 minutter, og kom den så i fryseren, eller spis den med det samme.
Uden ismaskine
Lav isen uden ismaskine ved at fryse den og røre i den hver halve time i de første par timer. Lad den så sætte sig helt.
Se også hvordan du laver en super lækker rabarbersorbet.