Rabarbersuppe
Brug de gode, danske rabarber i denne lækre dessert. I kog forsvinder rabarbernes surhed og de bliver mildere i smagen. Dog bevares en smule syrlighed, som går godt med suppens sødme og strejf af vanilje.
Ingredienser
til 2 personer- 400 g rabarber
- 3 dl vand
- 75 g sukker
- 1 vaniljestang
- 2 spsk kartoffelmel
- 2 spsk vand
Rengør rabarberne og skær dem i små skiver. Kom dem i en gryde med vandet, og kog dem under låg i 20 minutter ved svag-middel varme.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland kornene med lidt af sukkeret - ca. 1 spsk - så vaniljekornene skilles fra hinanden. Sæt vaniljesukkeret til side.
Kom stangen i gryden og lad den koge med så længe som muligt.
Når rabarberne har kogt i 20 minutter, tages gryden af varmen og rabarbersuppen sies gennem en si/sigte. Brug en ske til at presse al væden ud af de udkogte rabarber, så du får så meget som muligt med.
Hæld rabarbersuppen tilbage i gryden. Tilsæt sukkeret og bring gryden i kog igen.
Tag gryden af varmen når sukkeret er opløst (smag evt. til med mere sukker først, hvis du vil have det sødere). Rør vaniljesukkeret i. Rør kartoffelmelet ud i lidt vand, og tilsæt det til suppen under kraftig omrøring.
Så er rabarbersuppen klar til servering. Den kan spises både varm og kold, og sagtens holde sig en uges tid i køleskabet.
Servér f.eks. med en klat vaniljeis, flødeskum eller skyr og sprød müsli på toppen.
- Publiceret d.
- 09.06.14.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Dessert ›
- Desserter med frugt ›
- Desserter med rabarber