Rabarbertærte med marcipan
Virkelig lækker rabarbertærte fyldt med marcipan, der smager skønt sammen med de syrligsøde rabarber. Og den bliver bestemt ikke dårligere af at blive serveret med en klat creme fraiche eller letpisket flødeskum til.
Ingredienser
til 1 tærteformMørdej
- 180 g mel
- 60 g flormelis
- 90 g smør
- 1 æggeblomme
- 1 spsk vand
Fyld
- 100 g marcipan
- 450 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 160 g sukker
- 1 spsk kartoffelmel
Derudover
- 1 æggehvide
- 1 spsk perlesukker
- creme fraiche 18% eller flødeskum til servering
Sådan laver du mørdejen
Kom mel og sukker op i en minihakker. Skær smørret i tern, og tilsæt det. Blend det til en konsistens, der minder om revet parmesan.
Bland æggeblomme og vand, og brug det til at samle dejen med. Pak den i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rul dejen ud, og læg den i en tærteform på ca. 24 cm i diameter. Skær kanterne af, og gem den overskydende dej i køleskabet (den skal bruges senere til at lave mønsteret på toppen af tærten).
Bag bunden blindt (dvs. dækket med et stykke bagepapir, der er fyldt med f.eks. sukker, tørrede bønner eller linser) i 10 minutter.
Gør marcipan og rabarber klar
Kom marcipanen i fryseren, mens fyldet laves.
Skyl rabarberne grundigt, og skær dem i (relativt tynde) skiver. Kom dem op i en skål.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Fordel dem med lidt af sukkeret, og kom det op til rabarberne sammen med resten af sukkeret samt kartoffelmelet. Vend det hele rundt.
Riv marcipanen over den forbagte bund, og fordel rabarberne på toppen. Rul resten af mørdejen ud, skær den i strimler, og læg den på dejen i et flot mønster.
Bagning af rabarbertærten
Pensl toppen af dejen med æggehvide, og drys med perlesukker.
Bag rabarbertærten færdig i ca. 35-40 minutter.
Lad den køle lidt af, før du tager den ud af formen eller skærer i den. Servér tærten lun med lidt creme fraiche eller flødeskum til.
Se også:
Mega lækre kager med marcipan
Kan den fryses?
Ja, du kan sagtens fryse tærten ned. Sørg blot for at pakke den godt ind i husholdningsfilm, inden du kommer den i fryseren.
Næringsindhold for rabarbertærten
pr. stykke | hele tærten | |
---|---|---|
Kalorier | 244 kcal | 2929 kcal |
Kulhydrat | 35 g | 424 g |
Protein | 3 g | 41 g |
Fedt | 9 g | 112 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på rabarbertærte - ikke tilbehør såsom creme fraiche eller flødeskum.
Beregningen pr. stykke tager udgangspunkt i, at tærten skæres i 12 stykker, men det afhænger naturligvis af, hvor store stykker man skærer.