Ramen - vegetar opskrift
Ramen er en type japanske nudler, der serveres i en skøn suppe med friske grøntsager på toppen. Her er en vegetar opskrift med tofu, der smager skønt i den orientalske suppe.
Ingredienser
til 4 personerSvampe
- 1 pk tørrede shiitakesvampe (à 20 g)
- 5 dl grøntsagsfond
- 2 spsk smør (til stegning)
Suppe
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 tsk sesamolie
- 1 gulerod
- 2 spsk ingefær
- 1 løg
- 1 l vand
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk fiskesauce
- 1 spsk risvin
- 1 1⁄2 tsk tahin
- 1 tsk sukker
Tofu
- 1 pk tofu
- 2 spsk sojasauce
- 1 1⁄2 spsk olivenolie
- 1 tsk østerssauce
- 1 tsk fiskesauce
- salt
- peber
Garniture
- 3 forårsløg
- 1 løg
- bønnespirer
- 1 gulerod
- 4 æg
- 4 håndfulde spinat
- 1 pk ramen nudler
Svampe:
Kom de tørrede shiitakesvampe i en skål, og hæld grøntsagsfonden over. Lad det trække i minimum 15 minutter.
Suppe:
Steg hvidløgene med skallen på i olien i ca. 3 minutter. Del guleroden i fire stykker, og steg den med i yderligere 2 minutter.
Tag det af panden. Skær ingefær og løg i skiver, og kom det i en gryde med de stegte gulerodsstykker. Fjern skallen fra hvidløgene, og pres dem ned i gryden.
Tilsæt vand, og lad det koge op. Tilsæt derefter sojasauce, fiskesauce, risvin, tahin og sukker, og lad det simre i en halv times tid.
Tofu:
Pak tofuen ind i køkkenrulle, og lad det suge vandet ud i minimum 5 minutter.
Bland sojasauce, olivenolie, østerssauce, fiskesauce, salt og peber i en skål, og kom den drænede tofu i skålen. Lad den marinere i 5 minutter.
Bag tofuen i ovnen i 10 minutter ved 225 grader, eller til den har fået en gylden farve.
Klargøring af garniture:
Al garniture skal gøres klar og kommes i separate skåle, så det er klar til anretning.
Steg de udblødte shiitakesvampe i smørret, til de er gyldne på begge sider.
Hak forårsløg, og skær løg i tynde skiver. Skyl bønnespirrene, og skær guleroden i tynde strimler.
Kog ægget, så det er smilende (ca. 7 minutter). Pil dem, og halver dem.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
Blancher spinaten ved at hælde kogende vand over, og lad det derefter stå i 2 minutter.
Si suppen, og smid de udkogte grøntsager ud.
Skær tofuen i skiver.
Anretning:
Kom en håndfuld ramen nudler i en skål/dyb tallerken. Hæld suppen over. Kom løg, bønnespirer, gulerodsstrimler, shiitakesvampe, spinat og tofu oven på nudlerne.
Pynt med forårsløg og æg, som vist på billedet, og krydr evt. med salt og peber.