Ravioli med spinat og laks
Luksus opskrift på hjemmelavet ravioli med laks, spinat og flødeost. Pastaen serveres med en lækker flødesauce med citron og parmesan, der på én gang er cremet og frisk.
Ingredienser
til 3 personerPasta
- 200 g mel
- 8 æggeblommer
Fyld
- 75 g spinat
- lidt olivenolie (til stegning)
- 180 g laks (bagt eller stegt)
- 150 g flødeost
- 30 g revet parmesanost
- salt
- peber
Derudover
- 1 æg (til pensling)
- 1 1⁄2 dl piskefløde
- saft og skal af 2 økologiske citroner
- 60 g revet parmesanost
- salt
- peber
- 1 håndfuld frisk dild
- 4 tsk lakserogn
Vej melet af, og hæld det ud på køkkenbordet. Bland æggeblommer, vand og salt. Form en vulkan af melet, og hæld æggeblandingen i ”krateret”. Bland melet i den våde blanding lidt ad gangen.
Ælt dejen, så alt melet bliver inkorporeret. Dæk den med husholdningsfilm, og kom den på køl i en halv times tid, mens du forbereder fyldet.
Fyld:
Skær laksen i strimler, og steg den i lidt olie på en pande. Den skal kun have et par minutter, til den er gennemstegt. Lad den køle af.
Skyl spinaten, og steg den i lidt olie på panden i et par minutter, til den er faldet sammen. Lad den køle af.
Hak spinaten, og kom den op i en skål sammen med laks, flødeost og parmesan. Rør det sammen, og smag til med salt og peber.
Formning af pastaen:
Kør pastadejen gennem en pastamaskine, til den har den rette tykkelse. Jeg starter altid ved 7, og så gør jeg den tyndere og tyndere (ét hak ad gangen), til jeg når ned på 3.
Kom teskefulde af laksefyldet på den ene halvdel af pastapladerne med pæne mellemrum. Rør æg sammen, og pensl det i mellemrummene mellem fyldet. Kom den anden/de andre pastaplader på, og tryk pastaen godt sammen rundt om fyldet, så der ikke er lufthuller.
Brug en riflet pastaskærer til at skære raviolierne ud.
Tilberedning af pastaretten:
Kog de hjemmelavede raviolier i saltet vand i ca. 3 minutter, til de er al dente.
Kom dem op på en pande, og tilsæt fløde, citronsaft og citronskal. Lad hele herligheden komme op og boble, og tilsæt så parmesanen, så den smelter ind i saucen. Smag til med salt og peber.
Server pastaretten med frisk dild og lakserogn på toppen. Velbekomme.