Ribbenstegssandwich - lækker hjemmelavet opskrift
Skøn opskrift på den lækreste hjemmelavede ribbenstegssandwich med agurkesalat og rødkål. De sprøde svær giver en dejlig knasende effekt i den ellers bløde og saftige sandwich.
Ingredienser
til 6 personer- 1 ribbensteg (a ca. 1000 g)
- groft salt
- 1 dl vand
- 6 burgerboller (f.eks. denne opskrift)
- mayonnaise eller remoulade
- salat
- agurkesalat (f.eks. denne opskrift)
- rødkål
Sådan laver du den bedste ribbensandwich
- Gå ribbenstegen efter, og se, om alle sværene er ridset ordentligt – de skal gå ned til kødet, men der må ikke skæres i kødet. Gnid godt med salt imellem sværene.
- Læg stegen i et ildfast fad, og hæld lidt vand ved – hvis vandet fordamper undervejs, kan du komme lidt mere ved.
- Bag stegen ved 200 grader i ca. 1-1,5 time – kernetemperaturen skal være på ca. 70-75 grader, så det afhænger lidt af størrelsen på stegen. Skru op for varmen eller tænd for grill de sidste 5-10 minutter, hvis sværene ikke er blevet sprøde.
- Læg ribbenstegen over på et skærebræt, og lad den hvile, mens du forbereder resten.
- Skær burgerbollerne over, og smør dem med et lag mayonnaise, remoulade eller denne dressing til ribbens- og flæskestegssandwich.
- Læg et par blade salat og lidt agurkesalat og rødkål på.
- Skær et par skiver af ribbenstegen, læg dem i sandwichen, og kom overbollen på.
Se også:
Flæskesteg med brun sovs
Skal der sovs til?
Hvis du gerne vil lave en lækker brun sovs til din ribbenstegssandwich, kan du gøre det således:
Ingredienser til sovs (6 personer):
- 50 g smør
- 5 spsk mel
- 6 dl stegesky fra ribbenstegen
- 4 spsk fløde eller mælk
- Kulør
- Salt
- Peber
Smelt smørret, og rør melet ud i det. Pisk stegeskyen fra ribbenstegen i lidt ad gangen. Tilsæt fløde eller mælk.
Kog sovsen godt igennem i ca. 10 minutter, til den tykner, og melsmagen er forsvundet.
Krydr med salt og peber, og kom kulør i, til du har en tilpas brun farve.