Risotto med svampe
Virkelig cremet risotto, der til sidst vendes med svampe, persille og parmesan. I denne lækre opskrift er der vendt skiver af den pikante chorizopølse i, men det kan f.eks. erstattes af kyllingekød eller helt undlades.
Ingredienser
til 2 personer- 40 g smør
- 350 g svampe (f.eks. champignon, østershatte og Karl Johan)
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 dl risottoris
- 1 dl hvidvin
- 4 1⁄2 dl bouillon
- salt
- peber
- 50 g revet parmesanost
- 2 håndfulde persille
- evt. 100 g chorizopølse
- lidt olie
Sådan laver du svamperisotto
Rens svampene, og skær eller flå dem i mindre stykker. Svits dem i halvdelen af smørret i en gryde, indtil de er gyldne, og alt vandet er fordampet. Læg dem så til side.
Snit løg og hvidløg fint, og svits dem i resten af smørret. Kom risene op i gryden, og lad dem svitse med i et minuts tid.
Hæld hvidvinen ved, og lad det simre, til vinen er trukket ind i risene.
Kom bouillon i lidt ad gangen, og lad risene opsuge væsken. Fortsæt, indtil alt bouillonen er trukket ind i risene, og de har en lækker, cremet konsistens. Krydr med salt og peber.
Vend parmesan, hakket persille og svampe i risottoen.
Skær f.eks. chorizopølse i skiver, og svits dem på en pande i lidt olie – risottoen kan også sagtens spises uden kød, bare som den er.
Tip:
Hvis du er vild med svampe, skal du altså også se de her fyldte portobello svampe der laves i ovnen. De har simpelthen SÅ meget smag.