Fyldte portobellosvampe med flødeost og bacon
De her fyldte portobellosvampe med bacon og flødeost kan virkelig anbefales. De er nemme at lave, og har simpelthen så meget smag.
Ingredienser
til 2 personer- 6 portobellosvampe
- 3 spsk olie
- 150 g bacontern
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 100 g flødeost (naturel eller hvidløgsost eller urter efter smag)
- 4 spsk rasp (kan udelades - se her hvordan)
- salt
- peber
- Evt. 1 håndfuld persille eller frisk basilikum til drys
Start med at gøre portobellosvampene klar
Skyl/rengør portobellosvampene på ydersiden - undgå så vidt muligt at der kommer vand ind i svampenes "lameller" på bagsiden/i bunden.
Lad svampene dryppe af på et rent viskestykke eller noget køkkenrulle.
Steg bacon og rødløg
Kom en tredjedel af olien på en pande og steg baconternene deri ved middel varme.
Bræk stokken af portobellosvampene. Hak stokkene og kom dem på panden. Hak rødløget og kom det på panden sammen med svampe og bacon. Lad det stege indtil løgene er "klare"/møre. Tag panden af varmen og lad det køle lidt af.
Lav flødeost-fyldet
Pres eller riv hvidløget. Rør det sammen med flødeost i en skål. Rør raspen i og krydr med salt og peber.
Pensl de rengjorte portobellosvampe med resten af olien - både på ydersiden og på indersiden. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Rør baconblandingen sammen med flødeosten. Fordel fyldet i svampene - pres det godt ned i hullerne.
Bag de fyldte svampe
Bag de fyldte svampe i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader eller til de er let gyldne på toppen.
Drys evt. med friskhakket persille eller basilikum ved servering.
Se tilbehør der passer godt til
Hvor mange portobellosvampe pr. person?
Hvis de serveres som forret, tapas eller som tilbehør til en hovedret, så er det nok med 1-2 portobellosvampe pr. person.
Men hvis de serveres som det primære element i en hovedret, så beregner jeg 3-4 stk. pr. person, og det forudsætter at der også serveres tilbehør til.
Godt tilbehør til svampe med flødeost og bacon
Jeg serverer f.eks. en frisk mango- eller tomatsalat til - det passer godt til flødeostens og baconens fedme. Friskkogte grønne bønner eller grøntsager i andre afskygninger passer også godt til.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 674 kcal | 1347 kcal |
Kulhydrat | 25 g | 49 g |
Protein | 21 g | 43 g |
Fedt | 54 g | 109 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på portobello med fyld - ikke eventuelt tilbehør.
Kan de laves LCHF - altså uden rasp?
Ja, det kan de. Portobellosvampe indeholder en del væske, og raspen er med til at optage noget af den væske, når de bages. Men jeg har også haft fint held med at lave dem i en LCHF-version uden rasp på følgende måde:
Start med at tænde ovnen på 200 grader. Rengør svampene og pensl dem med olie, som beskrevet i opskriften. Forbag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter (med lamellerne nedad), så de afgiver noget af deres væske. I mellemtiden laves fyldet, som beskrevet i opskriften, men i stedet for rasp tilsættes 50 gram revet mozzarella (til 2 personer) sammen med flødeosten.
Dup de forbagte portobellosvampe tørre med lidt køkkenrulle og kom fyldet i. Bag dem i yderligere 15-20 minutter eller til de er gyldne på toppen.