Rispapirruller med dip
Virkelig lækre rispapirruller, der dyppes i en fantastisk cremet dip med kokosmælk og peanutbutter. Rullerne fyldes med friske grøntsager og saftige kyllingestrimler vendt i knuste peanuts, så de får en dejlig knasende overflade.
Ingredienser
til 2 personer- 150 g saltede peanuts
- 1 æg
- 1 kyllingebryst
- olie
- 1 avocado
- 2 gulerødder
- 1⁄2 agurk
- 80 g bønnespirer
- 1 pk rispapir (10 stykker)
Dip
- 1 1⁄2 dl kokosmælk
- 2 spsk peanutbutter (med top)
- 1 fed hvidløg
- 1⁄4 limefrugt
- 1 spsk sojasauce
Tilbehør
- evt. ekstra sojasauce
Knus peanuts i en plasticpose med en kagerulle eller blend dem i en blender eller minihakker. Hæld smuldret ud på en tallerken. Udklæk ægget i en skål, og pisk det let med en gaffel.
Skær kyllingebryst ud i lange tynde strimler, og vend dem så først i æg og så i de knuste peanuts. Steg kyllingestykkerne i olie på en pande, til de er gennemstegte. Læg dem derefter til side.
Skær avocado, gulerødder og agurk ud strimler. Skyl bønnespirerne, og læg dem til side.
Hæld vand i en stor skål, og kom ét stykke rispapir i vandet ad gangen. Lad det ligge i 10-20 sekunder, så det bliver blødt. Læg rispapiret på et skærebræt, og læg lidt grøntsager og kylling på midten af papiret. Rul dem sammen ved først at folde hver af de korte ender hen over fyldet. Fold derefter den ene af de resterende sider hen over fyldet, og rul så rullen stramt. Fortsæt, til alle rullerne er lavet.
Dip:
Lav dippen ved at blende kokosmælk, peanutbutter, presset hvidløg, saften fra lime og sojasauce.
Servér rispapirrullerne med dippen og evt. ekstra soja.