Saftig banankage med chokoladestykker og blåbær
Denne banankage er dejligt saftig og svampet i konsistensen. De store chokoladestykker giver en intens smag af mørk chokolade, og blåbær tilføjer et dejligt friskt element.
Ingredienser
til 1 bradepande- 4 æg
- 9 dl sukker
- 4 bananer
- saften af 1 1⁄2 citron
- 2 spsk bagepulver
- 1 spsk vaniljesukker
- 11 dl hvedemel
- 2 1⁄2 dl mælk
- 4 dl smør (smeltet) eller smagsneutral olie
- 200 g mørk chokolade
- ca. 180 g blåbær
- evt. lidt flormelis til at drysse over kagen
Pisk æg og sukker sammen til det er let og luftigt.
Mos bananerne med en gaffel og rør dem sammen med citronsaften. Syren forhindrer bananerne i at blive brune.
Vend bananblandingen og ægge/sukker-blandingen sammen. Rør bagepulver, vaniljesukker, hvedemel, mælk og smeltet smør i.
Tilsæt grofthakkede chokoladestykker til dejen.
Hvis der bruges friske blåbær røres de også i dejen. Hvis der bruges frosne blåbær, drysses de først over banankagen, når dejen er hældt i en bradepande.
Dejen hældes i en bradepande (smurt eller med bagepapir i bunden), og kagen bages ved 180 grader i 30-40 minutter.
Banankagen kan evt. drysses med lidt flormelis (gennem en sigte) inden servering, men lad kagen køle af først.