Lækker salat med æg, rejer og grønne asparges
Denne skønne salat er en kombination af grønne asparges, lækre rejer, kogte æg og cremet avocado, der smager helt fantastisk og forårsagtigt sammen. Den er helt ideel som frokostsalat med lidt ristet brød til.
Ingredienser
til 4 personer- 4 æg
- 500 g asparges
- 200 g rejer
- 8 tomater
- 2 hoveder hjertesalat
- 2 avocadoer
- 1 citron
- jomfruolivenolie
- salt
- peber
- karse
Fremgangsmåde
- Kog æggene, så de er smilende eller hårdkogte. Jeg brugte str. M/L og gav dem 8 minutter i kogende vand. Lad dem køle af, pil dem, og skær dem i halve.
- Knæk den træede ende af aspargesene, og kog dem i 3-4 minutter. Skyl dem straks efter i koldt vand.
- Gør rejerne klar. Skær tomaterne i kvarte, og riv salaten i mindre stykker. Skær avocadoen i skiver, og pres lidt citron over dem, så de ikke bliver brune.
- Kom først hjertesalaten på tallerkenerne. Fordel derefter asparges, tomat og avocado på salaten. Hæld lidt olivenolie over (eller servér med en god creme fraiche dressing). Læg de halve æg i midten, og drys med rejer, salt, peber og lidt karse.
- Pynt evt. med lidt ekstra citron, og server f.eks. med lidt ristet brød til.
Næringsindhold for salaten
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 69 kcal | 342 kcal | 1368 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 14 g | 54 g |
Protein | 4 g | 20 g | 81 g |
Fedt | 4 g | 21 g | 85 g |
- Publiceret d.
- 04.05.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Fiskeopskrifter ›
- Skaldyr ›
- Rejer ›
- Salater med rejer