Salat til lasagne
Den her lækre salat er et must, når der er lasagne på menuen. Frisk agurk, peberfrugt og tomat kombineres med ristede pinjekerner og dejlig parmesanost, der giver smagen et ekstra lækkert pift.
Ingredienser
til 4 personer- 40 g pinjekerner
- 1 peberfrugt
- 200 g cherrytomater
- 1⁄2 agurk
- 75 g blandet salat (jeg brugte napolitana - brug gerne en med rucola i)
- ca. 10 g parmesanost
- evt. 30 g oliven
Dressing
- 1 bdt basilikum
- 1⁄2 fed hvidløg
- 1 spsk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 dl olivenolie
- 10 g parmesanost (fintrevet)
- salt
- peber
Sådan laves salaten
Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på.
Skyl cherrytomater, og skær dem i kvarte. Skyl peberfrugt, og snit den i tynde skiver.
Skyl agurken, og skær den igennem på langs. Fjern de våde kerner i midten med en ske. Skær agurken i tynde skiver.
Skyl salaten, hvis den ikke allerede er skyllet.
Bland cherrytomater, peberfrugt, agurk og salat godt sammen. Brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde flager af parmesanen, og drys dem over salaten.
Drys til sidst med pinjekerner og evt. oliven umiddelbart inden servering.
Dressing
Blend alle ingredienserne til dressingen godt sammen. Smag til med salt og peber, og servér den til salaten.
Se også:
Den her salat passer også godt til pastaretter
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det italienske køkken
Måltid: Tilbehør
Smag: Parmesan, hvidløg, tomat
Samlet tid:
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 329 kcal | 1317 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 24 g |
Protein | 4 g | 18 g |
Fedt | 32 g | 126 g |
Næringsberegningen omfatter både salaten og dressingen.
- Publiceret d.
- 11.06.21.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Italiensk mad ›
- Lasagne ›
- Tilbehør til lasagne