Salat med fennikel og granatæble
Denne lidt utraditionelle salat med fennikel og granatæble er både frisk og aromatisk. Skarpheden fra den lakridsagtige fennikel afbøjes af de søde granatæblekerner, og med den friske røde farve fra cherrytomaterne og den mørkegrønne fra basilikumblade bliver salaten tilmed smuk.
Ingredienser
til 2 personer- 1 fennikel
- 1⁄2 løg
- 10 cherrytomater
- 1⁄2 granatæble
- 1 håndfuld basilikum
Snit fennikel og løg i tynde strimler, halver tomaterne, og tag basilikumbladene af planten.
Tag kernerne ud af granatæblet. Det kan du f.eks. gøre ved at skære 1 cm ind hele vejen rundt om midten på granatæblet og derefter vride de to halvdele i modsat retning. Hinden inden i granatæblet er nemlig så tynd, at du ikke behøver at skære hele vejen igennem. Derefter kan du begynde pillearbejdet.
Bland fennikel, løg, tomater og basilikum sammen, og arranger det på et fad eller i en skål.
Afslut med at fordele granatæblekernerne over salaten.
Tip:
En oplagt dressing til denne salat kunne være en granatæbledressing eller en smule olie og eddike.