Salat med grillet gedeost
Når gedeosten grilles, bliver den lidt mindre skarp og mere mild i smagen. Honningen giver et lækkert og sødt modspil til osten. Endnu bedre bliver det kun med de friske grøntsager og den velafbalancerede dressing.
Ingredienser
til 2 personer- 1 rulle gedeost (ca. 150 g.)
- 4 skiver brød (store) eller 8 små
- flydende honning
Salat
- grøn salat (f.eks. hovedsalat eller rucola)
- 2 pærer
- 11 cherrytomater
- 1 dl valnødder
- 1 1⁄2 skalotteløg
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk eddike
- ca. 1 1⁄2 tsk dijonsennep
- salt
- peber
Skær osten i tykke skiver og fordel dem ud på brødskiverne. Evt. kan du dele brødskiverne i to inden osten lægges på.
Placer brødet med osten på en rist midt i ovnen og grill det indtil osten er begyndt at smelte og har taget lidt farve. Tag derpå brødet ud af ovnen.
Vask salaten og riv den i mindre stykker. Skær pærerne i aflange stykker og del tomaterne i to. Rist valnødderne på en tør pande i nogle minutter. Del imens skalotteløgene i to og skær dem i skiver. Bland salat, pærer, tomater, valnødder og løg.
Bland olivenolie, eddike, sennep, salt og peber til en dressing. Juster mængden af sennep, salt og peber efter smag. Bland dressingen i salaten.
Anret salaten på tallerkener og læg en eller flere skiver brød med gedeost ovenpå. Stænk godt med honning over hver af skiverne og retten er klar til servering.