Salat med spidskål og ærter
Super simpel salat med spidskål og ærter samt en dejlig frisk tilføjelse i form af forårsløg, som giver et herligt pift. Salaten er forrygende tilbehør til det meste, og den skønne persilledressing passer helt perfekt til.
Ingredienser
til 6 personer- 1 spidskål
- 1 bdt forårsløg
- 400 g ærter (optøede)
Persilledressing
- 1 bdt persille
- 250 g creme fraiche
- saft af 1⁄2 citron
- salt
- peber
- evt. 2 spsk vand
Sådan laver du salaten
Halvér spidskålen, og fjern stokken. Snit det super fint, og kom det op i en passende skål.
Skyl forårsløgene, og snit dem fint.
Bland spidskål, forårsløg og ærter sammen.
Persilledressing
Skyl persille, og hak det fint. Bland det sammen med creme fraiche og citronsaft, og krydr dressingen med salt og peber.
Tilsæt evt. vandet, hvis du gerne vil have en lidt tyndere dressing.
Bland spidskålssalat og dressing sammen lige inden servering, eller servér dressingen ved siden af.
Se også:
Spidskålssalat med feta og ærterSpidskålssalat med æbler og mandler
Hvad kan man servere til salaten?
Til salaten passer disse lækre retter ekstra godt til:
Farsbrød i fad med bacon og brun sovsLækre kyllingefileter med spinat og ostIndbagt laks i sprød butterdej
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 66 kcal | 156 kcal | 938 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 11 g | 66 g |
Protein | 3 g | 7 g | 42 g |
Fedt | 4 g | 8 g | 51 g |
Jeg brugte creme fraiche på 18% til dressingen. Hvis du bruger en lavere fedtprocent bliver kalorietallet naturligvis også lavere.