Salat til flødekartofler
Den her lækre salat er det perfekte grønne tilbehør til flødekartofler. Frisk og sprød, og så er den også super nem at bikse sammen.
Ingredienser
til 4 personer- 200 g grønne bønner
- 2 hjertesalater
- ca. 200 g blåbær (eller æble eller vindruer. Jeg brugte en blanding af blåbær og æble)
- 1 rødløg (lille)
- evt. 150 g feta
Sådan laves salaten
Skær enderne af bønnerne, og kog bønnerne i letsaltet vand i 5 minutter. Skær evt. bønnerne i mundrette stykker, hvis de er meget store.
Hæld vandet fra, og skyl bønnerne med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
Skyl hjertesalaterne grundigt, og skær eller riv dem i mindre stykker.
Skyl blåbær. Hvis du også bruger æble eller vindruer, skal æblet skæres i tynde skiver og vindruerne skal halveres.
Pil rødløg, og snit det helt fint.
Bland grønne bønner, hjertesalat, blåbær og rødløg sammen. Tilsæt evt. feta i tern til slut.
Servér gerne salaten med denne nemme salatdressing eller denne lækre mormordressing med fløde og eddike.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Passer godt til: Flødekartofler, culottesteg, lammekølle, skinke, hamburgerryg
Næringsindhold for salaten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 59 kcal | 236 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 40 g |
Protein | 2 g | 8 g |
Fedt | 0 g | 2 g |
Næringsberegningen er uden feta.
Mine 3 bedste opskrifter på flødekartofler
Jeg elsker flødekartofler, og her får du tre af mine absolutte favorit-opskrifter:
Flødekartofler med ostFlødekartofler med mornaysauceFlødekartofler med bacon og porrer