Salat med bolsjebeder
Bolsjebeder ligner med deres fine røde og hvide striber, ja, bolsjer og formentlig er de stamfader til rødbeden. I salat er de helt fænomenalt dekorative og denne vil lyse op på ethvert middagsbord.
Ingredienser
til 3 personer- 1 bolsjebede (rå eller syltet)
- 5 blommer
- 1 potte persille
- 50 g feta
Dressing
- 3 spsk honning
- 3 spsk sennep
- saften af 1⁄2 citron
- 1 dl rapsolie
- salt
- peber
Hvis der bruges rå bolsjebede, så skrælles denne og skæres i tynde skiver (brug evt. et mandolinjern eller en kartoffelskræller). Jeg brugte syltede bolsjebeder - se opskrift her.
Halvér blommerne, fjern stenene og skær dem i mindre stykker. Pluk persillen i små buketter.
Anret bolsjebeder, blommer og persille i et fad eller en skål. Smuldr feta over salaten.
Dressing:
Rør honning, sennep og citronsaft sammen. Rør olien i lidt af gangen.
Smag til med salt og peber.
Servér f.eks. salaten til svinemørbrad med parmaskinke.