Salat med grillede grøntsager og bagte tomater
Denne flotte salat indeholder både bagte tomater og grillede grøntsager i form af aubergine og squash. Alle grøntsagerne får en dejlig sødlig smag, når de tilberedes, og det gør salaten super lækker at sætte tænderne i. Mums.
Ingredienser
til 2 personer- 75 g spinat
Bagte tomater
- 250 g cherrytomater
- lidt olie
- timian
Grillede grøntsager
- 1⁄2 aubergine
- 1⁄2 squash
- 3⁄4 dl olie
- 3 fed hvidløg
- salt
Dressing
- 2 spsk olie
- 1 tsk eddike
- 2 tsk citronsaft
- 1⁄2 tsk sukker
- salt
- peber
Skyl spinaten, og lad den stå og dryppe af.
Bagte tomater:
Skyl tomaterne, og kom dem i et lille fad. Hæld lidt olie og timian henover, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle af.
Grillede grøntsager:
Skyl aubergine og squash, og skær dem ud i skiver på 5-10 mm. Bland olien sammen med presset hvidløg og lidt salt. Pensl aubergine- og squashskiverne med olieblandingen.
Varm en grillpande op, og steg grøntsagerne ved høj varme i et par minutter på hver side – grøntsagerne kan også steges på en almindelig pande eller grilles på en grill. Lad dem køle af.
Dressing:
Bland olie, eddike, citron, sukker, salt og peber sammen. Kom spinaten i en skål, og rør olien i. Bland de bagte tomater og grillede grøntsager i spinaten, og servér.