Salat med hvidkål
Fintsnittet hvidkål bliver i denne salat assisteret af blandt andet af gulerødder, sød chilisauce og ristede sesamfrø. Sammen giver det en asiatisk-inspireret, sprød salat, som klæder de fleste middagsretter.
Ingredienser
til 2 personer- 200 g hvidkål
- Saften fra 1⁄2 citron
- 400 g gulerødder
- 1 bdt forårsløg
- 4 spsk sød chilisauce eller salatdressing
- Ristede sesamfrø (gerne en blanding af sorte og hvide)
Skyl hvidkålen, og snit den meget fint. Kom den i en skål, og pres citronsaft over - citronens syre mørner kålen lidt.
Skræl gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Bland det sammen med hvidkålen.
Skyl forårsløgene, og snit dem i fine strimler eller skiver. Bland dem i salaten sammen med sød chilisauce (kan også serveres ved siden af).
Drys med ristede sesamfrø ved servering.
Tip:
Hvis du ønsker en mere coleslaw-agtig salat, så se denne dressing til kålsalaten.