Små chokoladetærter
Hvis du har været i Frankrig eller blot på et fransk boulangerie, så har du sikkert lagt mærke til de små fine chokoladetærter – og de er faktisk overraskende nemme at lave. Denne opskrift giver de skønneste minitærter med en intens smag af chokolade.
Ingredienser
til 8 stkMørdej
- 200 g hvedemel
- 65 g flormelis
- 100 g smør (koldt)
- 1 æggeblomme
- 1 1⁄2 spsk vand
Fyld, første del
- 100 g mørk chokolade (70 %)
Fyld, anden del
- 400 g mørk chokolade (ca. 55 %)
- 280 ml piskefløde
- 65 g smør
Mørdej:
Bland mel, flormelis og smør med fingrene eller en minihakker/blender. Bland æggeblomme og vand, og brug det til at samle dejen med. Det er bedst at gøre det med fingrene. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og kom den i køleskabet i en halv times tid.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik runde stykker dej ud, der passer til formene. Jeg brugte forme på ca. 10 cm i diameter.
Bag mørdejsskålene blindt de første 10 minutter. At bage blindt betyder, at man kommer et lille stykke bagepapir over hver bund og fylder op med f.eks. tørrede bønner, ris eller linser. Fjern herefter bagepapir og bønner, og bag mørdejsskålene yderligere 15 minutter, til de er gyldne. Hold lidt øje med dem, så de ikke får for meget. Lad dem køle helt af i formene, og tag dem derefter forsigtigt ud.
Fyld, første del:
Hak 70 % chokoladen, og smelt den over vandbad, til den lige akkurat er smeltet. Pensl indersiden af mørdejsskålene, så de er helt dækkede. Det forhindrer dem i at blive bløde.
Fyld, anden del:
Hak chokoladen, og kom den op i en tykbundet gryde sammen med piskefløde og smør. Rør roligt rundt i gryden, mens du varmer blandingen op ved svag-middel varme. Tag gryden af, så snart blandingen er ensartet. Lad den køle af i ca. 5 minutter, og fyld derefter mørdejsskålene med den lune chokoladeblanding.
Stil de små chokoladetærter i køleskabet, og lad dem køle af i minimum 4 timer – gerne natten over.