Hjemmebagte kiks med oregano og parmesan
Denne ultra nemme opskrift på sprøde kiks med smag af oregano og parmesan skal man ikke være bange for at kaste sig ud i. Kiksene kan være klar på under en time, og de bliver virkelig lækre!
Ingredienser
til 100 stk- 75 g fuldkornshvedemel
- 75 g ølandshvedemel
- 100 g hvedemel (almindelig)
- 1⁄2 tsk fint salt
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk oregano
- 40 g parmesanost (fintrevet)
- 1⁄2 dl olie
- 1 3⁄4 dl vand
Sigt mel, salt og bagepulver i en skål. Bland oregano og parmesan i, og rør, til blandingen er ensartet.
Tilsæt olie og vand, og ælt dejen sammen. Ælt ikke mere end 1-2 minutter. Dejen skal bare lige være ensartet.
Dæk dejen med husholdningsfilm, og læg den på køl i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 190 grader.
Rul dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug evt. et ekstra stykke bagepapir til udrulningen.
Del dejen i kiksene, så du får det ønskede antal, og bag dem i ca. 17 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Tip: Jeg havde lidt for meget dej, så jeg rullede den jævnt ud og skar så lidt af dejen fra, så det passede med bagepladen.