Små tærter med spinat og feta
Små lækre tærter med spinat og feta - en sand drømmekombination, der altid er en vinder. De kan sagtens fryses og er gode at have med i madpakken men vil helt sikkert også være et hit til tapas eller brunch.
Ingredienser
til 24 stk- lidt olie eller smør til at smøre formen med
- 1 tærtedej
- 90 g frossen hakket spinat (optøet)
- 80 g hytteost
- 4 æg
- 1 knsp revet muskatnød
- 1⁄4 tsk salt
- peber
- 75 g feta
Forvarm ovnen til 210 grader.
Smør en form til minimuffins med lidt smør eller olie. Brug en udstikker eller et glas, der er lidt større i omkredsen end hullerne i formen, og stik små cirkler ud af tærtedejen. Pres cirklerne ned i formen. Hvis du ikke får nok cirkler ud af dejen til at dække alle huller i formen, kan du trykke dejresterne ud i de resterende huller. Prik tærtebundene med en gaffel, og sæt dem i fryseren eller køleskabet, imens fyldet laves.
Knug den optøede spinat fri for væde. Kom spinaten op i en skål sammen med hytteost, æg, muskatnød og salt. Rør det godt sammen, og krydr med peber. Smuldr fetaen, og rør det forsigtigt i fyldet.
Tag muffinsformen ud af køleskabet, og fordel fyldet i tærtebundene. Bag de små tærter i 20-25 minutter, til de er gyldne, og fyldet er fast.