Småkager med både lys og mørk chokolade
Friskbagte småkager er altid et hit. Disse indeholder både lys og mørk chokolade, der kombinerer det søde og let bitre med småkagens sprødhed. Du kan med fordel lave dejen flere dage i forvejen og have den stående klar på køl til uventede gæster eller bare en sød tand.
Ingredienser
til 1 portion- 2 æg
- 1 1⁄2 dl brun farin
- 2 1⁄4 dl sukker
- 375 g smør
- 3 tsk majsmel
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 7 1⁄2 dl hvedemel
- 5 spsk Nesquik kakaopulver
- 150 g lyse chokoladeknapper
- 150 g mørke chokoladeknapper
Pisk æg, brun farin, sukker og stuetempereret smør sammen til en lys og luftig masse.
Sigt majsmel, bagepulver, hvedemel og Nesquik i blandingen, og rør, til du har en sammenhængende dej. Rør til sidst chokoladeknapperne i.
Lad dejen stå tildækket i køleskabet i mindst to timer, inden de bages. Form dejen til kugler i passende størrelser, og læg dem på en bradepande med bagepapir. Bag småkagerne ved 170 grader i ca. 8 minutter.
Lad småkagerne køle af på en rist, når de kommer ud af ovnen. De bliver først sprøde, når de er kølet lidt af. Spis kagerne med det samme, eller opbevar dem i en lukket dåse.
Dejen kan med fordel laves på forhånd og ligge klar i køleskabet (i ca. 5 dage) eller i fryseren. Så har du nybagte småkager klar på få minutter.