Snobrød uden gær (hurtig snobrødsdej)
Hurtig snobrødsdej, der giver luftige og lækre snobrød, selvom de er lavet uden gær og ikke skal hæve. Dejen er klar på kun 10 minutter.
Ingredienser
til 8 stk- 500 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 1⁄2 tsk sukker
- 2 1⁄2 spsk olie
- 3 dl vand
Sådan laver du en hurtig snobrødsdej uden gær
- Bland hvedemel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål.
- Tilsæt olie og vand, og bland det godt sammen.
- Ælt dejen i ca. 5 minutter, til du har en blank, ensartet dej.
- Så er du klar til at lave snobrød!
Se også:
Snobrødsdej med gær (klar på 1 time)Koldhævet snobrødsdej med gær
Ofte stillede spørgsmål
Se svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Hvad gør bagepulver for snobrødsdejen?
I den her dej bruges der bagepulver i stedet for gær, så bagepulveret får dejen til at hæve under bagningen, hvilket gør, at snobrødene ikke bliver alt for tunge og kompakte.
Kan dejen fryses?
Ja, dejen kan sagtens fryses ned. Sørg blot for at lade den tø op i køleskabet inden brug.
Fakta om opskriften
Kategori: Bagværk
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for hurtig snobrødsdej uden gær
pr. snobrød | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 261 kcal | 2090 kcal |
Kulhydrat | 44 g | 355 g |
Protein | 7 g | 57 g |
Fedt | 5 g | 41 g |