Sovs til fisk
Rigtig nem og lækker sovs til fisk, der kan laves både med og uden krydderurter. Begge dele passer helt perfekt til al slags fisk lige fra f.eks. laks og torsk til fiskefileter og fiskefrikadeller.
Ingredienser
til 4 personer- 40 g smør
- 4 spsk mel
- 6 dl bouillon (både grøntsags-, hønse- og fiskebouillon kan bruges)
- 1 dl fløde
- 1 spsk citronsaft
- evt. dild
- evt. persille
- salt
- peber
Smelt smørret ved middel varme i en gryde. Tilsæt mel, og pisk det godt ud i smørret.
Tilsæt grøntsagsbouillon lidt efter lidt, og pisk godt efter hver tilsætning.
Tilsæt fløde og citronsaft, og lad sovsen simre under omrøring, til melsmagen er væk. Det tager 5-10 minutter.
Hak evt. dild og persille fint, og rør det i, hvis du gerne vil have krydderurter i din citronsovs.
Smag sovsen til med salt og peber, og servér den f.eks. til et dejligt stykke ovnbagt laks eller de her lækre fiskefrikadeller med bacon.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for sovsen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 202 kcal | 809 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 30 g |
Protein | 2 g | 7 g |
Fedt | 18 g | 74 g |
Næringsberegningen omfatter ikke dild og persille, men det betyder stort set ikke noget for sovsens næringsindhold.
Vil du hellere have kold sovs til din fisk?
Hvis du hellere vil have en kold sovs, er disse tre virkelig lækre bud:
Lækker dressing til laksCreme fraiche dressing med krydderurterTatarsovs til fisk
Er menuen asiatisk inspireret, er det super lækkert at servere en goma dressing til din fisk.