Nem spaghetti med kødboller i ovn
Nem og lækker spaghetti med kødboller, der alt sammen bages i et fad i ovnen. Dét er hurtig hverdagsmad, som kan tilberedes på meget kort tid og samtidig smager helt forrygende.
Ingredienser
til 4 personer- 500 g hakket oksekød
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk salt
- peber
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- 250 g spaghetti
- 420 g pastasauce
- 4 dl vand
- 2 tsk tørret basilikum
- 2 tsk tørret rosmarin
- 75 g revet ost
- evt. friske krydderurter til topping
Fremgangsmåde
Kom hakket oksekød i en skål. Pil og hak løg og hvidløg, og rør det sammen med kødet. Bland salt, peber, æg og rasp i, og rør det sammen til en sammenhængende fars. Lad farsen hvile i køleskabet i 15-30 minutter.
Knæk spaghettien over på midten, og læg den i et fad, hvor der er plads til alle ingredienserne. Hæld pastasaucen henover. Hæld så vand og krydderier i det tomme pastasauce-glas, sæt låg på, og ryst det. Hæld blandingen over spaghettien. Rør saucen så godt sammen som muligt.
Form farsen til kødboller, og placér dem i tomatsaucen. Læg stanniol over fadet, og bag det i 30 minutter ved 200 grader.
Fjern stanniol, og drys ost hen over retten. Bag den i yderligere 10 minutter, eller til kødbollerne er gennemstegte og spaghettien al dente.
Drys evt. den færdige ret med friske krydderurter.
Prøv også:
Mega lækkert pastafad med hakket oksekød.
Kan retten fryses?
Jeg vil ikke anbefale at fryse retten, da spaghetti godt kan miste for meget konsistens ved frysning.
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 567 kcal | 2267 kcal |
Kulhydrat | 57 g | 227 g |
Protein | 42 g | 170 g |
Fedt | 17 g | 70 g |