Spanske kødboller i tomatsauce
Formidabel ret, hvor de traditionelle kødboller i tomatsauce har fået et lækkert spansk twist i form af krydret chorizo. Serveres rygende varm med friskrevet parmesan, der langsomt smelter ned i retten.
Ingredienser
til 4 personerTomatsauce
- 2 løg
- 5 fed hvidløg
- olie
- 3 ds hakkede tomater
- 3 spsk soltørrede tomater (hakket)
- 1 1⁄2 tsk sukker
- 1⁄2 oksebouillonterning
- salt
- peber
Spanske kødboller
- 75 g chorizopølse
- 500 g hakket oksekød
- 3 spsk parmesanost
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 25 g rasp
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk persille
- 2 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
Til servering
- pasta
- parmesanost (revet)
Tomatsauce:
Hak løg og hvidløg meget fint. Steg begge dele i lidt olie, til løgene er klare. Kom halvdelen af blandingen op i en skål og gem til kødbollerne. Lad den anden halvdel blive i panden.
Blend den ene dåse tomater med de soltørrede tomater. Tilsæt det til løgene på panden sammen med resten af de hakkede tomater, sukker og bouillon. Smag tomatsaucen til med salt og peber og lad den simre, imens kødbollerne laves.
Spanske kødboller:
Hak chorizoen meget fint og bland det med oksekødet. Riv parmesanen i blandingen og tilsæt de gemte svitsede løg. Tilsæt alle øvrige ingredienser og ælt farsen godt sammen.
Form til kødboller og brun på en pande i lidt olie. Lav og steg eventuelt en lille prøve-kødbolle, så du kan tjekke, om farsen er krydret nok.
Kom de brunede kødboller op i et ildfast fad, hæld tomatsaucen over og bag retten færdig i 20-25 minutter ved 175 grader.
Servér de spanske kødboller i tomatsauce til friskkogt pasta og med et lille drys parmesan på toppen.