Spidskålssalat med soltørrede tomater
Nem spidskålssalat med soltørrede tomater og frisk basilikum. Den vendes med olie og balsamico (eller anden eddike) og serveres med ristede pinjekerner.
Ingredienser
til 5 personer- 1 hoved spidskål
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk balsamico
- 50 g pinjekerner
- 100 g soltørrede tomater
- 1 bdt frisk basilikum
Skyl spidskålen og snit den fint - undgå den hårde stok i midten. Kom kålen i en skål og tilsæt olivenolie og balsamico. Vend det godt sammen - brug evt. hænderne.
Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme, indtil de er lysebrune. Lad dem derefter køle af.
Skær de soltørrede tomater i strimler (hvis de ikke allerede er det), og bland dem med spidskålen.
Pluk basilikumbladene, skyl dem og lad dem dryppe godt af. Dup dem evt. tørre med lidt køkkenrulle. Bland dem i spidskålssalaten.
Drys med de ristede pinjekerner ved servering.
Næringsindhold for spidskålssalaten
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 144 kcal | 257 kcal | 1287 kcal |
Kulhydrat | 8 g | 14 g | 72 g |
Protein | 3 g | 5 g | 27 g |
Fedt | 11 g | 19 g | 94 g |