Spinatsalat med mango
Frisk, simpel og ikke mindst super lækker spinatsalat med søde mangotern, blød avocado og en dejlig skarphed fra rødløg. Salaten ledsages af en helt fantastisk mangodressing med en skøn sød-syrlig smag.
Ingredienser
til 4 personer- 125 g babyspinat
- 1 mango
- 1⁄2 rødløg
- 2 avocadoer
- citronsaft
Mangodressing
- 1⁄2 mango
- 1⁄2 bdt frisk mynte
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk olie
- 1 spsk akaciehonning
- 1 1⁄2 spsk vand
Sådan laver du mango-spinat salaten
Skyl spinaten grundigt, og slyng den i en salatslynge, eller lad den tørre på et rent viskestykke.
Skær mangoen i tern, og snit rødløget i tynde skiver.
Fjern stenen fra avocadoen, og skær frugtkødet i tern. Dryp ternene med lidt citronsaft med det samme, så de ikke bliver brune.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål, lige inden spinatsalaten serveres.
Mangodressing
Skær mangoen i tern, og kom dem op i en skål.
Tilsæt mynteblade, limesaft, olie, akaciehonning og vand, og blend det til en helt glat dressing.
Server mangodressingen ved siden af, så den ikke gør spinaten slatten.
Se også:
Jeg kan også anbefale denne lækre mangosalat med en fremragende dressing.
Hvad kan man servere til salaten?
For en super lækker aftensmad kan jeg anbefale at kombinere spinatsalaten med en af disse retter:
Kanongode kyllingefrikadeller med feta og spinatSaftige laksefileter med sennep og honningMega lækre kyllingefileter med spinat og ost
Næringsindhold for spinatsalaten og dressingen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 94 kcal | 253 kcal | 1013 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 29 g | 115 g |
Protein | 1 g | 3 g | 13 g |
Fedt | 5 g | 13 g | 51 g |
Næringsberegningen omfatter både selve salaten og dressingen.